Aankoopadvies woning & bedrijfspand

Dit is wat anderen over ons zeggen

“Prettig gevoel, een bouwbegeleider”
Stel, je laat een nieuw huis bouwen. Hoe zie je er dan op toe dat de aannemer werkt conform het ontwerp en de hedendaagse normen? Henk de Vlugt besloot om Peter van Rhenen in de te schakelen als bouwbegeleider. Dat geeft hem veel rust en vertrouwen. 

“We hebben een vrijstaand huis gekocht van een projectontwikkelaar”, vertelt Henk. “Op een perceel komen in totaal vier woningen, waarvan het ontwerp al vast stond. Ik heb een goed gevoel bij de aannemer, maar toch leek het me verstandig om een bouwbegeleider in de arm te nemen. Want misschien maakt de aannemer wel keuzes waar we later spijt van krijgen. Ik heb zelf geen bouwtechnische kennis en ook geen ervaring met projectmanagement in de bouw.”

Scherp
“Achteraf had ik Peter al willen inschakelen voor de ondertekening van de bouwovereenkomst. Dan had ik me in die fase, met zijn deskundigheid, kritischer opgesteld. Peter heeft het ontwerp nog eens kritisch bekeken én hij gaat met mij naar de bouwvergaderingen. Verder kijkt hij regelmatig op de bouw. Dat doet hij sowieso bij kritische mijlpalen, zoals het bouwrijp maken van de grond en het storten van de fundering.” 

Geruststelling 
Al met als is Henk blij met de bouwbegeleiding door Van Rhenen Bouwconsultancy. “Als Peter weinig te doen heeft, weet ik dat de aannemer zijn werk goed doet. Heeft hij wél veel te doen, dan weet ik dat er bouwfouten worden voorkomen. Ik weet nu dus zeker dat er een goed huis wordt neergezet. Een hele geruststelling.”

H de Vlugt
Dinsdag 10 augustus 2021

“Door en door betrouwbaar”
“Ik ken Peter al zo’n tien jaar. Als bouwer deed hij al nooit concessies aan de kwaliteit. Peter is een door en door betrouwbare man die afspraken nakomt. What you see is what you get. Dat is fijn, zeker in zijn vak. Want je legt je bouwproject toch in andermans handen en hoopt dat die ander goed werk levert. Dat is wel aan Peter besteed.

Tot nu toe hebben we een aantal bezichtigingen met hem gedaan. Hij weet precies waar hij op moet letten en is daarin kritisch en eerlijk. Als we zelf ooit gaan bouwen, zullen we Peter zeker inschakelen als bouwcoördinator. Want bouwbedrijven zijn allemaal druk en dat gaat
al gauw ten koste van de kwaliteit en de servicegerichtheid. Als je Peter inschakelt, weet je zeker dat het goedkomt.”

Dennis van Leeuwen

webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl